Du visar för närvarande Advance Acoustic WTX-1000 test

Advance Acoustic WTX-1000 test

 

 

Väldigt enkel att använda och har digitala utgångar

wtx-1000-baksida

Först ut på denna sida. Test på Advance Acoustic WTX-1000
Advance Acoustic har funnits sedan 1995 och i Sverige så är de mest kända för sina prisvärda förstärkare med VU-mätare. WTX-1000 är en flexibel problemlösare. Säg att du sitter med en äldre lite finare förstärkare och vill kunna utnyttja smidigheten med trådlöst Spotify, Tidal m.fl. Då är denna lådan perfekt för dig som som behöver en blåtandsmottagare av lite högre klass.

Beskrivning

Apparaten i sig är en vanlig apparatlåda i plåt. Fronten är väldigt tjock och gjord i blank hårdplast. Framsidan är sparsmakad med en power-knapp och några dioder. Den blå dioden som visar att apparaten är på lyser lite väl starkt om man ser den från lyssningspositionen. Så jag föredrog att ställa apparaten bakom förstärkaren. På baksidan sitter en switch som du ställer beroende på om du kör digitalt eller analogt. Det var inga problem att växla mitt under lyssnandet. Ändra switch och ställ om ingång på förstärkaren. Fungerade utmärkt att växla utan att det bröt kopplingen. Naturligtvis klarar den APTX och AAC.

Inkoppling

Själva inkopplingen är väldigt enkel. Anslut sladdarna, starta apparaten, öppna bluetooth-inställningarna på din telefon, platta eller dator och anslut. Klart! Lyssna och njut. Går på under 5min. Jag har lyssnat på den ett tag nu och den fungerar väldigt stabil. Bra räckvidd och behöver inte hålla på att radera och återansluta enheten.

Ljudet

Det stora plusset med WTX-1000 är att den har digital utgång. Har du en bra dac så ska du ansluta WTX-1000 till den. Under tiden jag har testat så har jag även haft den ansluten till en Arcam irDAC II. Ljudet fick ett stabilare fundament och basen grävde djupare. Även uppåt i frekvens så framträdde detaljerna tydligare. Den akustiska gitarren i Where do you think you´re going med Dire Straits var klart krispigare och Marks röst mer distinkt.

Slutsats

Smidig och stabil produkt med bra ljud. Extra bonus med digitala utgångar. Lutar åt att jag kommer köpa loss och behålla denna i anläggningen.

Enda minuset med WTX-1000 jag kan komma på är att utnivån är lite låg, så man  får skruva upp volymen på förstärkaren lite mer när man kör analogt.

Allt som allt en klockren produkt till ett ok pris.

Betyg

5/5

hifitester-betyg5

Länk till tillverkare

Rek. pris: 1790kr

Kringutrustning

Rega Brio-R

iPhone SE

Arcam irDAC II

XTZ 99.26 med Beryllium-uppgradering.

Octan Cables RCA MKI LE

Oehlbach optisk kabel