Du visar för närvarande Sennheiser HD58X Jubilee – Test

Sennheiser HD58X Jubilee – Test

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Hörlurar

Sennheiser HD58X
Sennheiser är nog det kändaste märket inom hörlurar och de har tillverkat många klassiker.
Själv har jag ett par HD650 som referenslurar när jag testar.

Ska erkänna att jag hade lite dålig koll på denna modellen som säljs via Massdrop. En kompis skickade den och ville ha ett utlåtande. Den ligger förpackad i en enkel kartong av tunn papp, men får ändå ses som godkänt med tanke på priset. Kvalitetskänslan i själva luren känns klart över snittet för priset. De sitter tight på skallen. Kan tänka mig att om man har större huvud än jag har att de kanske kommer sitta lite väl hårt vid längre lyssning. Så det är ingen risk att de kanar omkring om man går  eller rör på sig.

HD58X har ett engagerande lättlyssnat ljud utan några egentliga brister. De tippar över svagt åt det varma hållet och är aningens snällare mot dåliga inspelningar än dyra referenslurar. Blandade med allt från välinspelad gubbrock till mangel och klassisk musik. Mansröster presenteras riktigt bra. Det saknas lite briljans på ljusare kvinnoröster, men det kan även ses som en fördel på vissa inspelningar. De är även relativt lättdrivna, så de låter bra även via min dator och mobil. Givetvis får man ut ytterligare ljudkvalitet via en separat förstärkare, men är helt ok utan.
Det man saknar är egentligen kanterna på detaljerna. Hade inne DT1990 Pro samtidigt som de här och jämför man så saknas till exempel en del av rumsinformationen och liknande detaljer. Men det är bara en liten parantes. Väger man in priset så finns det inget att klaga på. Och för ca 1500kr så är de ett stort fynd.
Ny referens i prisklassen!

hifitester-betyg5