Du visar för närvarande Digital Designs DXB-04 Test

Digital Designs DXB-04 Test

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Hörlurar

Digital Designs är främst kända för sina brutala bilbasar och slutsteg av hög kvalitet. Grundat i USA 1986 där även all tillverkning sker. På senare år så har de breddat sortimentet och även släppt hörlurar och PA-högtalare.

Ska erkänna att jag sneglat på de här lurarna ett tag nu, då lokala butiken haft ett par för visning i glasmontern. Kåporna är tillverkade av svart valnötsträ med utfrästa loggor. På ovansidan är det små hål som fungerar som portar/avstämning för elementet. Även kontakterna på den medföljande kabeln är gjorda av trä. Gillar man som jag trä, så är de otroligt snygga. Visuellt så ser de ut att kosta mer än de gör. Dock så blir jag lite besviken när jag klämmer på dem. Metallbygglarna rasslar och drar ner kvalitetsintrycket något. Men med ett pris på endast 1800kr så kan man ha överseende med det. De sitter mjukt och skönt på huvudet och det är inga problem med längre lyssningssessioner.

Fördomarna kom på skam…

Med tanke på bakgrunden så hade jag förväntat mig ett helt annat ljud. Men här presenteras musiken neutralt, luftigt och avslappnat. Alla detaljer sitter där de ska och det är lätt att följa placeringarna i ljudbilden. Det största trumfkortet är basområdet. Där spelar de som klart dyrare hörlurar. Bergfast i lagom mängd och blir aldrig svullen eller överdriven. Lätt att följa basgångar och detaljer presenteras med lätthet. Även mellanregistret är lugnt och lite lätt tillbakalutat. Kanske att jag rankar nyligen testade AKG N60nc som ett kort strå bättre i övre diskantområdet, men det är bara en liten parentes. Letar du efter ett hifi budgetalternativ bör de vara med på listan av alternativ att lyssna på innan köp. De låter faktiskt bättre än mina Pioneer som listade 3000kr för några år sedan.

Länk till tillverkare

hifitester-betyg5