Du visar för närvarande JBL TUNE 600BTnc Test

JBL TUNE 600BTnc Test

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Hörlurar

För priset fullspäckad med funktioner

Med JBL Tune 600BTnc försöker JBL lägga ribban högt. Frågan är om de lyckats? För precis under 1000-lappen så får du här både bluetooth och aktiv bullerdämpning. Hörluren kommer i flera olika färger för alla smaker. Den är en så kallad on-ear hörlur och har ok byggkvalitet för priset. Dock lite plastig känsla och fusklädret är riktigt tunt, så frågan är hur det kommer klara sig med tiden.? Tune 600BTnc kommer i en enkel förpackning ihop med en laddsladd och en ljudsladd. 

Hörluren är enkel att hantera. Logiska knappar och luren ger ifrån sig läten när funktion blir aktiverad/avaktiverad. Oljudsreduceringen lägger på sedvanligt vis till lite brus, men det dämpar inte så mycket ljud utifrån. Stor skillnad mot nyligen testade AKG N60nc. Den hissade basen gör också att bruset är ganska dovt och man märker av det tydligare.

Ljudet då?

Reklamen säger att JBL har ägnat 70år att åka runt och lyssna på de bästa konserthallarna i världen och försöka återskapa detta ljud i de här lurarna. Ganska vilseledande även om man förstår att det är ”lite” överdrivet. Ljudet är lite typiskt amerikanskt (om man får vara lite fördomsfull) Inte lika överdriven bas som tidiga Beats-lurar, men för mycket bas och dåligt med detaljer. Svullen, som man brukar kalla det. Basen färgar av sig i mellanregistret som i princip inte klingar ut alls. 

Summering

Målgruppen för denna lur är givetvis inte audiofiler, utan snarare kanske kidsens första hörlur. Och de kommer mest troligt inte bry sig så mycket om det dåliga ljudet. Men ljudet är inte så bra och bullerreduceringen är knappt fungerande. Vi ger den en 2a i betyg.

betyg2-hifitester

Länk till tillverkare