Du visar för närvarande Astin Trew AT2-2100 – Test

Astin Trew AT2-2100 – Test

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Elektronik

Astin Trew grundades 2003 med syftet att göra produkter med hög standard till ett rimligt pris. Och numera görs både konstruktionen och tillverkningen i UK. Ska jag vara ärlig så hade jag aldrig hört talas om märket innan Joel på Meta Wave (Svensk distributör) presenterade förstärkaren.
AT2-2100 finns i 3 olika färger. Svart, silver och röd. Samtliga med silvrig volymratt (även om det cirkulerar bilder att den svarta har svart volymratt).

Förstärkaren är välbyggd och en typisk no nonsense produkt. Rejäla kontakter på baksidan, 5 par rca och 1 par xlr-ingångar. Pre-out och sub-utgång finns också.
Förstärkaren använder en hybrid av Mosfet som Astin Trew utvecklat och sökt patent på. Konstruktionen gör att förstärkaren går delvis i klass-a för att få bort distorsion som maskerar mikrodetaljer i musiken. Detta gör att förstärkaren blir lite varmare än en klassisk klass-ab förstärkare + då att den låter bättre när den fått stå på ett tag. Det gör även att den ger ett bra skydd mot elektromagnetiska störningar och radiofrekvensstörniningar.
Den är även dual mono uppbyggd med kondingar på sammanlagt 16000uF per kanal så den är riktigt strömstabil.
Ingångsväljarna sitter i en försluten kammare och har guldpläterade kontaktytor. Built to last – som man kallar det.

Ljudbilden växte tydligt och musiken presenterades lugnt och kontrollerat

Ljudet

Det första som slår mig när jag startar lyssningen är att ljudbilden växte rejält. Mest på bredden men även på höjden. Basen stramades åt något samtidigt som det upplevdes att den ökat aningens i nivå (jämfört med min Rega Brio) Första intrycket var att den är lite återhållen, men det försvann när den fått vara på ett tag och blivit genomvarm. Upplevde en lite aha-upplevelse när jag lyssnade på Bob Dylan -Series of dreams. Inspelningen i sig är kanske inte helt på topp, men den akustiska gitarren i bakgrunden presenterades skört, luftigt och ”vackert”.

Den är även perfekt för dig som har ett rum som tenderar att gå åt det kalla/ljusa hållet, eller då har högtalare med lite ljusare klang. Absolut inte dov i karaktären utan lite mer som balsam för ljudet. Kraftfull är också ett ord som passar bra på denna förstärkare. Oavsett material så håller den kontroll på konerna och dynamiska utbrott hanteras på ett bra sätt. Den är specad till 2x90W, men det känns som att det är mer.

hifitester-betyg5

Klockren 5a i betyg då det är en helgjuten konstruktion och ett ljud som kommer tilltala många.

Pris 19 495:-

Länk till Meta Wave

Länk till tillverkare

Länk till bruksanvisning