Du visar för närvarande Beyerdynamics DT1990 Pro – Test

Beyerdynamics DT1990 Pro – Test

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Hörlurar

Denna luren hittar man för mellan 4700-5500kr och det märks på byggkvaliteten. Sitter skönt på huvudet och man kan sitta och lyssna riktigt länge utan problem. Inget som glappar eller rasslar.

Beyerdynamics DT1990 Pro

Mini-xlr-kontakten sitter berghårt. Man får ta i en del för att få kabeln på plats, men samtidigt är det ingen risk att den lossnar.

Sen kan man även välja mellan 2 olika ljudkaraktärer genom att skifta öronkuddarna. Ena modellen ska ge ett lite mer analytiskt ljud, medan andra ska vara mer välbalanserad. Smart!

Beyerdynamic har snart varit verksamma i 100år. Inte illa. De började 1924 med att tillverka högtalare för biografer. Hörlurstillverkningen startades 1937 med den legendariska modellen DT48, som tillverkades ända fram till 2012.

Jag har kanske bara lyssnat på 3-4 modeller från Beyerdynamic innan DT1990 Pro, men ljudidealet känns igen. Lättlyssnat, lite tillbakalutat och detaljerat ljud. Det är lätt att höra detaljer från rummet/lokalen vid live-spelningar som t.ex. Nils Lofgren klassiska Acoustic live. Följsamheten/flödet av musiken är riktigt grym och det är lätt att man börjar fingertrumma och digga med. Det känsliga basområdet klaras med bravur och blir aldrig svullen eller överdriven, utan spelas på ett realistiskt sätt.

Sammanfattningsvis en stark 4a i betyg. Sista pricken över i saknas för att få full pott.

betyg4-hifitester