Du visar för närvarande Musik för att testa högtalare del 1

Musik för att testa högtalare del 1

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Musik

Det finns en stor mängd välinspelad musik som låter fantastiskt när man demar högtalare. Men ska man utmana högtalarna så behövs det välinspelad musik som även sätter dem på prov.

Här är exempel på några låtar jag brukar använda och varför.

Youn Sun Nah – Ghostrider in the sky

Koreansk jazzsångerska med bra röst och fina inspelningar. Är inget fan av jazz men här gör hon en cover av en Johnny Cash-klassiker.

Bivis en relativ hård klang i rösten, så ligger dina högtalare farligt nära eller över gränsen för skrikigt så kan det bli lite obehagligt för öronen.

David Munyon – 4 wild horses

David är en singer/songwriter med drag åt blues. En liten bit in i låten så kommer det mycket lågbas. Dra upp volymen några snäpp och se om högtalarna klarar att hålla kontrollen. Har du element med fasplugg kan man t.ex. få fram små flåsljud mellan kon och plugg.

Flim & the BB´s – Tricycle

Återigen jazz, men gillar du dynamik så är denna skivan ett måste. Har för mig att det skiljer 22dB mellan det lägsta och högsta ljudet. Här ska ljudet vara tight, korrekt och hägtalarna ska hänga med i svängarna utan att dista.

The O-zone Percussion group – Jazz variants


The O-zone percussion group är ett gäng utvalda musiker/slagverkare på Indiana University of Pennsylvania. På denna låten ska du kunna höra vissa instrument en bit utanför högtalarna och rummet upplevs både brett och djupt.